CFO Agenda - Τρέχον Τεύχος

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη ΈκδοσηSearch Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Tax & Audit

Η έκπτωση δαπανών επιχειρήσεων με το νέο Νόμο 4172/2013
Στις παραγράφους που ακολουθούν παρατίθενται ορισμένες από τις σημαντικότερες διατάξεις του νέου νόμου σχετικά με τις εκπιπτόμενες δαπάνες των επιχειρήσεων, που κρίνεται ότι παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τα οικονομικά στελέχη. Στόχος του παρόντος είναι να αναδείξει συγκεκριμένα θέματα, ασάφειες ή καινοφανείς διατάξεις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ότι εξαντλεί το ζήτημα της έκπτωσης των δαπανών.

Planning & Forecasting

Η Ευρωζώνη σε φάση ανάκαμψης με το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου να διευρύνεται
Αργή αναμένεται η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, παρά τις θετικές ενδείξεις ενίσχυσης της οικονομίας. Η χαλάρωση των μέτρων λιτότητας και η άνοδος του διεθνούς εμπορίου θα ενισχύσουν την ανάκαμψη προς το τέλος του χρόνου, ωστόσο, η συνεχιζόμενη αύξηση της ανεργίας και οι διευρυνόμενες αποκλίσεις σε ολόκληρη την ήπειρο, θα λειτουργήσουν ανασταλτικά, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση Eurozone Forecast (EEF) Autumn 2013 της EY.

Business strategy

Big Data & Unstructured Data: Δυνατά χαρτιά στα χέρια του CFO
Η δύναμη μιας εταιρείας κρύβεται μέσα στα άπειρα δεδομένα που κρύβονται σε επίσης άπειρες πηγές, εντός και εκτός. Η άντληση της σωστής πληροφορίας τη σωστή στιγμή είναι εκ των ουκ άνευ, καθώς και η αξιοποίηση όλων των ροών πληροφόρησης. Πώς, όμως, μπορεί να ωφεληθεί η Οικονομική Διεύθυνση από τα Big Data, και πώς μπορεί ένας CFO να ανακαλύψει τους θησαυρούς που κρύβονται στη δεξαμενή των μη δομημένων δεδομένων της εταιρείας;

Human capital

Ο Οικονομικός Διευθυντής στον κόσμο των social media
Ο Απόστολος Διαμαντής, Πανεπιστημιακός και συγγραφέας, μοιράζεται στο protagon.gr τη γνώμη του για την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας, με αφορμή το μπαράζ δημοσιευμάτων από το διεθνή τύπο περί επικείμενης πτώχευσης της Ελλάδας – λίγο μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες:

Corporate finance

Πρόσβαση σε διεθνή ρευστότητα για τις ελληνικές επιχειρήσεις;
Η ενδιάμεση χρηματοδότηση (Mezzanine Debt) αποτελεί ένα εργαλείο μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης, συνήθως απαλλαγμένο από την υποχρέωση τακτικής πληρωμής χρεολύσιων (non amortising loan). Η ενδιάμεση χρηματοδότηση κατέχει τη δεύτερη θέση στην κεφαλαιακή διάθρωση της επιχείρησης, αναφορικά με την προτεραιότητα κάλυψης των απαιτήσεων των κατόχων, μετά τον τραπεζικό δανεισμό. Ως υβριδικό εργαλείο που τοποθετείται ανάμεσα στα δάνεια υψηλής εξασφάλισης και τα ίδια κεφάλαια, η ενδιάμεση χρηματοδότηση τυπικά περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τόσο του χρέους όσο και των ιδίων κεφαλαίων.

Performance management

10 τεχνολογικές τάσεις που σας αφορούν
Καθώς οι τεχνολογικές αλλαγές σημειώνονται με ολοένα και μεγαλύτερη ταχύτητα, 10 βασικές τάσεις θα πρέπει να απασχολήσουν την ατζέντα της ανώτατης διοίκησης κάθε επιχείρησης.

Risk & Compliance

Risk Management: Ανεβάζοντας το σε υψηλότερο επίπεδο
Οι οικονομικές προβλέψεις και σχεδιασμοί φέρουν μεγάλη βαρύτητα στον κόσμο των επιχειρήσεων. Πόση εμπιστοσύνη έχουν όμως στ’ αλήθεια οι εταιρείες και οι CFOs τους στους αριθμούς αυτούς μέσα σε ένα επιχειρηματικό πλαίσιο που γίνεται όλο και πιο σύνθετο και αβέβαιο;

Software & systems

Shared Service Centers: Στην υπηρεσία της Οικονομικής Διεύθυνσης και του σύγχρονου επιχειρείν
Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει την αξία και τη χρησιμότητα των shared service centers για τις back office, οικονομικές κυρίως, λειτουργίες. Σήμερα, μέσα στο πλαίσιο των συνεχώς μεταβαλλόμενων συνθηκών, φαίνεται να διαπιστώνεται η ανάγκη διεύρυνσης του μοντέλου των shared services και σε άλλες λειτουργίες, με πολλαπλά οφέλη τα οποία φυσικά και δεν περιορίζονται στη μείωση του κόστους, αλλά αφορούν στην ευελιξία και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του οργανισμού.

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Τρόφιμα – Ποτά

Τηλεπικοινωνίες

Goverment

Τουρισμός

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά Είδη

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Πληροφορική

Μεταφορές / Logistics

Ενέργεια / Περιβάλλον

Κατασκευές

Sales

Ναυτιλία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778